MENU

Stilul casei tale trebuie sa fie stilul tau! Afla...

Bucurie la inaltime – idei de amenajari in balcon

decembrie 22, 2014 Comments (0) Views: 1866 Best trendesign

11 stiluri de a decora interiorul casei tale

Stilurile in decoratiuni au evoluat de-a lungul timpului ca raspuns la schimbarea gusturilor. Fiecare stil are isi are frumusetea si beneficiile sale pentru ca oamenii sa se bucure ani la rand. Multe stiluri s-au nascut din altele predecesoare si au evoluat inalte stiluri personalizate, generand un anumit tip de sentimente. Fiecare din stilurile de mai jos exprima o personalitate si un gust.

1. Shabby Chic

Un stil englezesc ce incorporeaza peretii, podeauna si tavanul intr-o culoare unica – alb. Acestea sunt impodobite cu obiecte vintage care se odihnesc pe mobila uzata. Domina pastelurile calme, conferind astfel feminitate designului.

01-shabby-chic

2. Stilul suedez

Un aspect care imbina o multime de elemente si culori cu ajutorul unei abordari denumite maximalism – care inseamna sa profiti la maximum de un spatiu mic. Ce pare a fi un caleidoscop sau un amestec de culori este de fapt o colectie de obiecte interesante aranjate in asa fel sa te atraga. Se folosesc culori vibrante pentru a crea puncte de focalizare ce cheama vizitatorul sa se apropie si sa examineze in detaliu.

02-stil-suedez

3. Stilul contemporan

Trasaturile principale ale stilului contemporan sunt culorile solide care contrasteaza cu peretele si podeaua din gresie de o singura culoare. Mobilierul este conceput din linii drepte, netede cu colturi ascutite. Se folosesc putine accesorii, fapt ce lasa impresia unui ambient aerisit, curat care atrage privirile.

03-stil-contemporan

4. Stilul clasic contemporan

Contrastele de culori calme scot in evidenta arta de pe pereti. Liniile rotunjite ale mobilierului ofera un cadru intim si atragator ce indeamna vizitatorul sa ramana si sa se odihneasca un timp. Culorile sunt mai degraba complementare decat constrastante, pentru a aduce sub lumina reflectoarelor intreaga camera, nu doar un singur element.

04-stil-clasic-contemporan

5. Stilul Funky (relaxat)

Fotoliile masive si confortabile stau langa mese cu linii transparente si picioare din metal. Vizitatorul este invitat sa stea si sa mediteze in voie. Fiecare element este curat si interesant. Pata de culoare se afla pe fotolii in timp ce restul incaperii asteapta sa fie impodobita pentru a atrage privirile.

05-stil-funky

6. Stilul New York

Camerele mari si deschise sunt impodobite cu culori neutre ce contrasteaza vizibil cu mobila. Piesele de mobilier sunt aliniate pe marginile camerei, pentru a permite patrunderea usoara pe coridoarele principale. Accesoriile care atrag brusc privirile sunt corpurile de iluminat si de depozitat, confectionate din materiale care te nedumiresc.

06-stil-new-york

7. Stilul traditional

Un cadru formal este cel mai potrivit pentru acest stil. Optiunile de design care apartin unor perioade diferite de timp creaza sentimentul unei traditii fara sfarsit, intr-o locuinta ce apartine, de fapt, prin decoratiunile expuse, stilului traditional. In acest stil de decoratiune dominante sunt tesaturile din matase, brocart si satin.

07-stil-traditional

8. Stilul eclectic

Termenul insusi o spune, stilul eclectic este variat si se poate preta la o camera ce implementeaza mai multe stiluri in acelasi timp. Culorile depinde de gusturile proprietarului in totalitate. Majoritatea oamenilor care adopta acest stil o fac pentru ca le plac mai multe caracteristici ce apartin fiecarui stil in parte.

08-stil-eclectic

9. Stilul Garden

Majoritatea caselor care adopta stilul Garden vor avea o camera expusa la soare, in care vietuiesc o multime de plante incadrate intr-un spatiu exterior. Utilizarea plantelor vii este acompaniata de imagini cu peisaje. Ferestrele mari permit vizualizarea peisajului exterior. Culorile sunt vibrante si naturale si au scopul de a aduce peisajul exterior in interior.

09-stil-garden

10. Stilul Toscan

Stilul Toscan a fost creat de comercianti si fermieri in Italia. Culorile sunt reprezentate de tonalitati cromatice naturale impodobite cu rosu intens si alte culori aflate in peisajul italian. Tonurile inchise intregesc peretii, podeaua si mobila intr-un cadru intim ce face pe oricine sa se simta binevenit.

10-stil-toscan

11. Stilul asiatic

Stilul asiatic pune accentul pe utilizarea spatiului central. Mijlocul camerei este un spatiu deschis, el fiind vazut ca un spatiu extrem de valoros in cultura asiatica. Culorile sunt foarte aproapiate de natura, iar culorile mai aprinse sunt folosite doar in locurile unde se doreste focalizarea atentiei.

11-stil-asiatic

Sursa articol: Designer Daily

Tags: , ,

vivre.ro%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate