Pe masura ce vine caldura, balconul ajunge sa fie o buna alternativa pentru cei care vor sa petreaca putin timp la “aer curat”. Obisnuiti doar cu latura utilitara a balconului, uitam ca si acesta este un spatiu care poate fi amenajat extrem de frumos, fara insa a-i prejudicia din calitatea lui initiala, aceea de spatiu in care depozitam diverse lucruri.
Indiferent de marime sau pozitie, orice balcon poate deveni o oaza de liniste, un spatiu destinat relaxarii si petrecerii de momente in care sa ne simtim cu adevarat bine. Pentru a face din balconul de la bloc un loc cu personalitate trebuie in primul rand sa pornim de la ideea ca decorarea acestuia va trebui sa tina cont de cateva coordonate esentiale: dimensiune, spatiu necesar pentru depozitarea diverselor lucruri, evitarea “sarmelor pentru uscat rufe”, dar si, bineinteles, bugetul de care dispunem pentru o noua amenajare a balconului.
Pentru a va da cateva idei sugestive am cautat diverse amenajari care va pot ajuta sa faceti din propriul balcon un spatiu cu adevarat deosebit.
Ilustratiile de mai jos au fost alese in asa fel incat sa reflecte mai multe stiluri, sa acopere cat mai multe gusturi. O sa vedeti si in imaginile de mai jos ca vorbim intr-adevar de balcoane si nu de terase sau cine stie ce spatii largi. Imi place foarte mult ideea adaptarii spatiilor mici, dar si cromatica folosita in multe dintre proiectele de mai jos. Cu siguranta vei gasi si tu acolo idei frumoase, poate chiar un util inceput de o noua amenajare a propriului balcon.
Ca si sfat, indiferent de abordarea pe care o consideri potrivita pentru prorpriul balcon, nu incerca sa faci excese. Nu aglomera foarte multe obiecte inutile si nu te folosi de prea multe accesorii. Stiu ca-ti plac, imi plac si mie la fel de mult, dar cum spatiul nu-ti va permite o desfasurare de forte prea mare este obligatoriu sa fii creativ si cat de minimalist posibil.
Accesorii pentru amenajarea balconului gasesti in toate magazinele Home&Deco, dar iti recomand sa te uiti si in oferta magazinului Somproduct, dar si printre minunatele decoratiuni de aici oferite de eMAG.
Schimbarea look-ului propriului balcon ar trebui sa fie o prelungire a amenajarii abordate de interior. Ofera continuitate, foloseste-te de ideile abordate deja si vei avea o continuare a propriului camin. Ceea ce cu siguranta iti si doresti. Astfel, poti ajunge sa ai un apendice provenit parca dintr-un alt film.
Culorile folosite trebuie sa fie cat mai “cuminti”, sa nu contrasteze prea tare cu paleta de culori folosita cel putin in incaperea prin care se face trecerea in balcon. Piesele de mobilier alese pentru decorarea balconului nu trebuie sa fie unele extrem de “pretioase”, dar nici prea voluminoase. Gandeste spatiul in asa fel incat dupa ce termini amenajarea sa mai si ai loc in el. In functie de marimea balconului ar trebui din start sa gandesti cate persoane pot sta acolo in acelasi timp si sa te folosesti de ideea asta pe tot parcursul amenajarii. In loc de scaune sau fotolii ar trebui sa te gandesti in primul rand la canapele micute care au si spatii de depozitare – asa vei castiga mult din spatiul pe care-l ai la dispozitie.
Daca pana acum foloseai balconul ca pe o sera pentru flori ar trebui sa te gandesti ca in cazul crearii unui spatiu in care intentionezi sa si stai, multitudinea de culori si mirosuri s-ar putea sa te faca sa nu rezisti prea mult. E greu sa renunti la ce ai, stiu, dar poti face un efort cat de mic – e spre binele tau.
In speranta ca astfel de mici sfaturi iti sunt si utile te las in compania imaginilor pe care le-am ales si, de ce nu, astept si de la tine imagini cu propriul balcon (inainte si dupa amenajare).
Tags: amenajare balcon, decoratiuni