MENU

Matematica lucrurilor simple: un raft de carti inteligent

Bucurie la inaltime – idei de amenajari in balcon

decembrie 29, 2014 Comments (1) Views: 1809 Idei creative

Casa ta – un loc de joaca

Sa vedeti ce am descoperit astazi, nu ne putem abtine sa impartasim cu prietenii o asa invitatie la joc! Ti-ai imaginat vreodata ca poti sa faci din casa ta un adevarat loc de joaca la nivel macro? Din pacate, aceasta situatie se preteaza doar la case mai mari, cu copii sau fara copii, ideea este ca poti face din casa ta un loc de joaca, plin de relaxare si entuziasm.

Cred ca exista, in fiecare dintre noi, un dor dupa copilarie, vorba marelui scriitor: “unde esti copilarie, cu padurea ta cu tot?”. Ei bine, copilaria o poti regasi in propria-ti casa. Si poti avea si padurea, cu putina creativitate.

Unele situatii de joc sunt usor de implementat intr-o casa, cum ar fi plasa dintre etaje pe care poti sta sa te relaxezi cu o carte, in liniste, toboganul pentru copii de pe scari si leaganele, altele sunt mai greu de pus in aplicare, cum ar fi toboganul dintre etaje, pentru ca in aceasta situatie trebuie sa ai o parte a casei special conceputa pentru astfel de activitati ludice.

01-hamac

02-hamac

03-hamac

04-tobogan-galben

Este, intr-adevar, uimitor cum poti face din casa ta un loc de buna dispozitie si relaxare. Priveste doar la toboganul din metal. Copiii ar fi inebuniti dupa un asemenea spectacol. Sa nu mai vorbim de “copacii” si “pietrele” care hranesc si mai mult spiritul de aventura al copiilor.

05-copac-verde-climb

06-plansa-catarare

In ce priveste modul de aplicabilitate, pe mine cel mai mult m-a atras toboganul rosu care se poate foarte usor instala pe scari, dupa cum se vede si in imaginea de mai jos.

07-tobogan-scari

O idee si mai ingenioasa este conceperea unui tobogan lipit de scari. Ideea in sine este minunata! Oferi si distractie si protectie in acelasi timp. Orice parinte isi doreste siguranta pentru copii si mai ales atunci cand traiesti intr-o casa cu etaj, scarile sunt proba de foc, deoarece oricand exista riscul accidentelor. Asa ca, mai bine o cheltuiala in plus decat situatii nefericite. Te pui la treaba sau angajezi niste meseriasi si toboganul e gata in maximum o saptamana. Iti garantez ca, pe tobogan, copiii vor ajunge inaintea ta pana jos. ;))

08-tobogan-scari-lemn

09-tobogan-scari-sticla

Un alt mod prin care poti aduce spiritul copilariei in casa este implementarea unor leagane. Dar, daca stau bine sa ma gandesc, imaginile celor doua leagane de mai jos confera ambientului si o tenta de rustic. Cu alte cuvinte, poti impusca doi iepuri o data: te si distrezi, dar creezi si decor, luand in considerare faptul ca ai putea sa renunti efectiv la canapeaua din living si sa o inlocuiesti cu un leagan confortabil, din lemn, pentru doua sau mai multe persoane, de tipul celui din imagine. Daca, totusi, nu vrei sa renunti la canapea, poti aborda metoda aflata in cea de-a doua imagine prezentata mai jos.

In ambele situatii iti trebuie un suport rezistent de care trebuie legat leaganul. In imaginea de mai jos, legatura este facuta de grinda.

10-design-joc

Oricum, ideea in sine m-a atras foarte mult si am cautat sa stim in ce masura putem pune in aplicare cateva metode prin care sa ne simtim din nou copii. Doar ca, ceva la gata, in Romania, nu prea am gasit sa se comercializeze. Daca descoperiti voi intre timp, dati-ne si noua de veste! Pana atunci incercam, in masura in care indeplinim conditiile de spatiu, sa ne facem noi insine, prin metoda DIY, viata mai frumoasa.

Tags: , ,

vivre.ro%20

One Response to Casa ta – un loc de joaca

  1. Ana Maria spune:

    Topoganul rosu unde îl putem găsi? Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate