MENU

Eu i-am spus Casa Cartilor, dar este o locuinta...

Are mai mult de 300 de ani, dar este...

martie 10, 2016 Comments (0) Views: 1669 Best trendesign

Nici nu zici ca e mansarda, zici ca esti la Carturesti

amenajare-mansarda-11

Amenajarea si decorarea unei mansarde nu e un lucru usor. Mai ales daca ai pretentii destul de mari si niscaiva notiuni de optimizare a spatiilor. Mansarda este, pana la urma, cea mai atipica incinta posibila, dar si una care-ti aduce provocari frumoase. Mansarda de care-ti povestesc putin astazi se afla in Paris si a fost organizata excelent de firma H2O Arhitectes.

Totul a pornit de la faptul ca in mansarda vor locui oameni care iubesc cartile. Asa ca tot ce inseamna colt, muchie, margine de perete s-a transformat in rafturi pentru carti. Si a iesit ceva extraordinar de frumos, dar si de util. Prima data cand am vazut fotografiile de mai jos am avut senzatia ca sunt intr-una din librariile Carturesti. Arhitectii si-au facut treaba fain de tot, trucul folosit este unul des intalnit, eu i-as da si un nume, ceva de genul „lasa cartile sa vorbeasca”? Care-i smecheria? Ei bine, expunerea rafturilor de carti, orientarea lor in asa fel incat sa le intalnesti la orice pas, iti da senzatia de biblioteca, iti aduce calmul si linistea dintr-un asemenea loc. In plus, diversitatea culorilor de pe cotoarele cartilor asezate in biblioteca ajuta creaza un vizual aparte, ba chiar duce si la o economie de resurse nemaifiind nevoie de achizitionarea prea multor decoratiuni. Bine, bine, in cazul de fata nu a fost vorba de resurse, proiectul nu a fost unul extrem de ieftin, dar nici foarte scump.

Delimitarea spatiilor si creionarea unor culoare de trecere prin insertii in parchet mi-au placut si ele in mod deosebit. Toata amenajarea da senzatia de curatenie, albul este din nou baza de la care pleaca toata povestea, iar imprietenirea lui cu lemnul rafturilor si al parchetului duce la crearea unui ambient cald, familiar.

Rafturile de carti pentru o asemenea amenajare interioara nu pot fi realizate decat la comanda. Daca aveti pereti „mai cuminti” puteti alege din aceste biblioteci aflate la reducere, iar daca sunteti mai creativi si mai curajosi puteti se va folositi si de niste rafturi mai traznite, precum cele de aici.

O casa frumoasa care inspira, care imbie la lectura. Si daca tot vorbim de biblioteci si iubitori de carti, iti poti umple si tu biblioteca de acasa cu multe carti ieftine.

amenajare-mansarda

amenajare-mansarda-1

amenajare-mansarda-3

amenajare-mansarda-2

amenajare-mansarda-4

amenajare-mansarda-5  amenajare-mansarda-7

amenajare-mansarda-8

amenajare-mansarda-9

amenajare-mansarda-10  amenajare-mansarda-12

plan-mansarda

plan-mansarda-1

plan-mansarda-2

Tags: , , ,

vivre.ro%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate