MENU

Obiecte din rafie, de Marsi Lukacsne-Varga Marta

1001 idei pentru gradina ta

iunie 7, 2013 Comments (0) Views: 1259 Libraria trendesign

Proiectarea structurilor de beton armat in zone seismice

proiectarea-structurilor-de-beton-armat-in-zone-seismice-voli-iii-si-cd_34047_3_1370363442Autori: Prof. dr. ing. Tudor Postelnicu, Conf. dr. ing. Dan Zamfirescu, Ionuţ Damian, Eugen Morariu şi Bogdan Buzăianu

Cumpara cartea de aici

Activitatea îndelungată în lumea universitară, contactul permanent cu inginerii structurişti din multe generaţii, dar şi cu problemele concrete ale proiectării structurale în general, în speţă cu cele de beton armat, ne-au făcut conştienţi de lipsa unor lucrări publicate în ţară care să trateze conceptele actuale ale proiectării structurale, mai ales procedeele de calcul şi măsurile de detaliere, într-o manieră modernă, la nivelul cunoştinţelor actuale. Având în vedere activitatea seismică semnificativă, practic pe toată întinderea teritoriului naţional, interesul profesio-niştilor se concentrează în mod firesc asupra problematicii răspunsului seismic pe durata cutremurelor puternice. Evoluţia rapidă a cunoştinţelor în domeniu, în bună măsură reflectată în codurile de proiectare seismică, nu poate fi urmărită totdeauna în acelaşi ritm de structuriştii practicieni.

Pe de altă parte, complexitatea abordării actuale a proiectării seismice crează în mod firesc dificultăţi inginerilor debutanţi într-o meserie în care experienţa este o cerinţă reală.

Tratatele valoroase dedicate domeniului structurilor de beton armat publicate de reprezentanţi eminenţi ai lumii academice şi ai proiectării structurale, precum profesorii M. Hangan, M. Mihăilescu, R. Agent, au o vechime considerabilă şi nu mai pot oferi informaţiile ştiinţifice şi tehnice necesare în prezent.

Lucrarea pe care o propunem a fost motivată de dorinţa noastră de a pune la îndemâna inginerilor structurişti un material care să-i poată ajuta la nevoie în clarificarea cât mai completă a fundamentelor ingineriei structurale moderne în ţările seismice, precum şi în descifrarea unor procedee de calcul şi măsuri de proiectare a căror bază nu este prezentată transparent în codurile de proiectare.

Ne-am asumat conştient o misiune în mod evident dificilă, sperând că vom reuşi să o îndeplinim onorabil. Dacă am reuşit sau nu, acest lucru poate fi probat doar de cititori.

Lucrarea este structurată în trei volume.

vivre.ro%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.