MENU

De ce trebuie sa tinem cont atunci cand ne...

Decoratiuni interioare – Covorul fermecat

decembrie 22, 2014 Comments (0) Views: 1214 Dormitor

Simetrie si culoare in spatii de mici dimensiuni

Daca te afli in situatia de a avea un dormitor de nici 10 mp, probabil ca te intrebi cum sa scoti din el ceva atragator. Stephanie Hatten de la revista hgtv.com ne sugereaza un design minimalist al modului in care trebuie sa arate un dormitor de mici dimensiuni. Galbenul foarte aprins (crem) in combinatie cu albastrul sters de pe cuvertura dau o imagine proaspata si relaxanta incaperii, in timp ce covorul cu modele simetrice vine sa completeze imaginea de ansamblu.

Dormitorul din imagine este pur si simplu e dragut! Culorile dominante sunt alb (usile, lambriurile de pe pereti si culoarea de pe covor) galben-auriu sters (culoarea de pe perete plus motivele de pe covor) si maro. As spune ca dormitorul este caracterizat de simetrie, atat simetrie cromatica cat si simetrie la nivelul obiectelor si accesoriilor: cele doua noptiere si cele doua corpuri de iluminat de o parte si de alta a patului, cate o fotografie pe fiecare noptiera, modelele de pe cuvertura si de pe covor.

Pe de alta parte, merita remarcat si stilul rustic-clasic creat de nuantele de maro de pe lemnul de pe pat, noptiere si podea.

spatii-mici

Un alt dormitor de mici dimensiuni dar putin mai mare decat cel anterior este cel din imaginea de mai jos. Acesta ne este prezentat in cadrul aceleiasi reviste de profil, un dormitor elegant cu elemente contemporane, in care domina culoarea crem, relaxanta si revigoranta chiar si pentru cei mai obositi dintre noi. Si aici simetria este usor de observat la nivelul pieselor de mobilier si accesoriilor in primul rand: noptierele, corpurile de iluminat (in speta, veiozele de pe noptiere), tablourile si pernele – apropos, aproape ai impresia ca tablourile si pernele danseaza pe acelasi ritm. Important de remarcat este contrastul dat camerei de cele doua perne rosii, dandu-ti parca impresia ca vor sa inteteasca ritmul.

De asemenea, accesoriile decorative de pe perete se conjuga foarte bine cu modelul de pe tesatura cuverturii.

spatii-mici1

Tags: , , ,

vivre.ro%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.