E casa ta si iti doresti sa ai propriul stil, unic, indiferent daca place sau nu altora. Stilul personal este o extensie a creativitatii si simtului estetic in acelasi timp.
Modul de exprimare a stilului se vede in toata casa ta, fie ca esti sau nu consient(a) de acest lucru. La urma urmei, casa este o oaza, locul unde mananci, unde te culci, unde te simti relaxat. Daca iti doresti sa imbraci casa in propriul tau stil va trebui mai intai sa examinezi bine spatiul fizic in care locuiesti si sa decorezi cu acele elemente care te fac fericit.
Cum vei face asta? Nu trebuie sa ai emotii! E vorba de propriul tau stil, trebuie sa fii liber si sa te distrezi in acelasi timp.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa implementezi propriul design interior.
Identifica ceea ce iti place
Poti avea o groaza de idei in minte cu privire la modul in care vrei sa arate casa ta sau pur si simplu poti fi in pana de idei. Indiferent de stadiul la care te afli, primul pas pentru a face din casa ta un loc mirific este identificarea unei imagini cu elementele importante si de interes pentru tine. Revistele de design si decor sunt primele la care te pori orienta si din care te poi inspira. Decupeaza pozele cu incaperile care te inspira.
Aduna cat mai multe imagini cu posibilitatile de decorare care te intereseaza. Dintre toate, selecteaza una sau doua piese de mobilier care cu adevarat iti reprezinta stilul si gusturile. Ar putea fi o comoda TV, o canapea sau o masuta de cafea.
De asemenea, poti sa selectezi acele obiecte de decor de care te simti atras. Sau, daca deja ai acasa un mobilierla care tii in mod special, sau un suvenir care are o valoarea sentimentala poti utiliza aceste elemente ca punct focal pentru design.
Creaza o tema
Gandeste-te la o tema – poate ca preferi un decor minimalist sau ceva care sa tinda spre rustic sau clasic. Fa o reprezentare in minte cu locul care iti place cel mai mult sau locul unde ti-ar placea sa fii – o plaja, un desert sau un loc retras, undeva la tara. Acest lucru te va ajuta sa identifici un stil specifici la care sa lucrezi, evitand astfel liniile de decor conflictuale, care ar face ca spatiul sa para supraglomerat si fara nicio semnificatie.
Atentie mare la culori
Culoarea este baza. Nu trebuie sa iti fie teama sa exprimi ceea ce iti place. Culoarea da tonul casei si dispozitiei in general. O culoare uimitoare, izbitoare poate face o camera sa arate mai mare sau cel putin mai interesanta. Obtinerea unui constrast cu doua nuante ale aceleiasi culori pe pereti diferiti adauga profunzime spatiului. De asemenea, poti picta linii verticale de latime diferita pentru a face camera sa arate mai inalta. Culorile mai luminoase pot constrasta foarte bine cu mobilierul mai inchis sau vice-versa.
Daca urmaresti ca o piesa de mobilier sa iasa in evidenta poti opta pentru niste culori mai subtile.
Fara sa iti dai seama, urmarind aceste principii de baza spiritul de designer din tine va face din casa ta un adevarat loc in care sa te bucuri si sa simti ca iti apartine in totalitate.
Superba poza cu acest living alb. Imi place contrastul…desi mi-e rau cand ma gandesc cum ar arata daca ar intra 2 minute copiii mei in el 🙂