MENU

Mobilier Karup in noile campanii Vivre

Decorul rustic, solutie pentru nostalgici

decembrie 3, 2014 Comments (0) Views: 1142 Livingroom

Tendinte in amenajari interioare: clasic sau modern?

stil-modern

Imi place sa cred ca era tranzitiei s-a incheiat. Adica, tranzitia de la comunism la modernism (ma refer la perioada de trecere la imaginatia si gandirea in continua expansiune, neingradita). Astfel, telurile, realizarile si, ca urmare, simturile si gusturile au capatat o noua fata. Aceasta ar trebui sa se observe si in casele noastre. Adica, gata cu pestele de pe televizor, gata cu mileurile si bibelourile, gata cu poza din clasa a IV-a in sufragerie etc.!

Adica, tendinta este simplista, un design interior cu toate cele necesare, dar neaglomerat. Cele doua imagini au multe elemente in comun si totusi, una dintre ele atrage prin simplitate, organizare si rigurozitate. Veti spune ca acest stil modern presupune investitie. Fara indoiala ca da. Dar aceasta investitie se rafrange asupra psihicului nostru si starii noastre generale de bine. Prin urmare, unde sa investim mai mult decat in casa noastra stiind ca dupa o zi de munca istovitoare te asteapta o casa in care sa iti gasesti linistea si relaxarea? Sa nu mai vorbim de momentele unice de a savura cafeaua de dimineata intr-un cadru intim si relaxant. Nu mai trebuie ignorat acest aspect al impactului pe care o camera luminoasa, ingrijita si neaglomerata il are zi de zi asupra pshihicului nostru, deoarece este un lucru general acceptat ca stresul ne influenteaza major vietile. Indraznesc sa spun ca rezultatul investitiei din acest punct de vedere este chiar terapeutic.

Dar, sa nu divagam prea mult de la subiect, ce preferati pana la urma? O casa cu decoratiuni interioare clasice sau moderne? Pentru ca fiecare stil isi are propriul mobilier (trasaturi standard), propriile textile si accesorii. In ce priveste stilul modern, nu ar fi prea multe de zis, pentru ca ne este mult mai usor sa-l acceptam, caracterizat mai mult prin inventii si idei noi ale designerilor pe care producatorii le-au pus in aplicare – atat din punct de vedere al formei, texturii cat si desenelor textile implementate. Pe de alta parte, stilul clasic vine in completarea stilului vechi cu care parintii si bunicii nostri sunt mai obisnuiti, prin acentuarea acelor elemente de rustic, antic, intr-o maniera moderna. In stilul clasic se pot observa imitarea cu succes a semnelor de uzura, dar in stil modern, onduleuri si floricele, fie ca este vorba despre birouri, comode sau bufeturi.

Daca vrei sa stii ce stil ti se potriveste arunca o privire aici.

Tags: , ,

vivre.ro%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.