MENU

O casa de inspiratie: Casa lui Tony Iommi de...

Case construite pe dos

februarie 18, 2016 Comments (0) Views: 1592 Best trendesign

Un nou trend in design: Case ecologice sub pamant

case-ecologice

Intr-o locatie pitoreasca asa cum este statiunea Vals din Elvetia, ar fi fost dificil sa iti imaginezi o construcite care sa nu strice aspectul naturii si peisajele. Astfel, atunci cand s-a ivit oportunitatea de a construi o noua casa la o aruncatura de bat de faimoasele bai termale din Vals, un mare accent s-a pus pe pastrarea intacta a peisajului linistit din zona.

Proiectat de catre arhitectii SeArch si Christian Muler, aceasta casa subterana dovedeste faptul ca o casa construita cu grija poate sa coexiste intr-o armonie perfecta cu mediul inconjurator.

Casa este aproape nedetectabila, fiind ascunsa chiar in munte. Sapata sub pamant, structura de beton prezinta o deschidere ovala spre care se ajunge pe o serie de dale de piatra infipte in panta acoperita de iarba.

case-ecologice1

In varful scarii pietruite, curtea cimentuita este inconjurata de fatada larga, plina de ferestre mari care ofera o panorama superba asupra vaii alpine.

In bucatarie, ca si in restul casei, diferenta o fac in special corpurile de iluminat.

case-ecologice2

Desi poate parea imposibil, casa este foarte luminoasa datorita ingeniozitatii arhitectilor care au gasit solutii pentru orice posibila problema. Casa este foarte eleganta si in totala antiteza cu ceea ce ne vine in minte daca ne gandim la un buncar subteran.

Este asemenea unei vile, doar ca se afla sub pamant. Dotata cu bucatarie moderna, camera de oaspeti, living, spatiu de luat masa si loc de recreere este o casa de vis, intr-o locatie de vis.

Toate incaperile sunt largi si ofera destul spatiu astfel incat, loctarii sa nu se simta inghesuiti intr-o casuta ca de hobbit.

Un mare “plus” pe care casa aceasta il are este izolatia naturala pe care pamantul o ofera gratuit. Pe timp de vara se mentine temperatura ideala, iar aerul conditionat ar fi de prisos. Pe timp de iarna se fac serioase economii la material de incalzit, tot datorita faptului ca tempertura pamantului se mentine destul de stabila.

case-ecologice3

Arhitectura moderna are tendinta sa apara ca ceva distructiv cu atat mai mult intr-o locatie atat de rustica si de pitoreasca. Tocmai de aceea, acest proiect de casa subterana a fost realizat pentru a nu influenta aspectul bailor termale si peisajul alpin.

Tags: , ,

vivre.ro%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate